Ex lease auto kopen? Sla het maken van een proefrit nooit over!

How Quickly can you Sell Your Classic Car?
September 12, 2013
Why is a water pump useful?
December 28, 2018

Wil jij een ex lease auto kopen, maar wil jij er zeker van zijn dat je op de terugweg niet al aan de kant van de weg staat? Dan is het natuurlijk zinvol om een proefrit te maken. Maar waar moet je op letten tijdens het maken van de proefrit? Een ex lease auto kopen doe je immers niet iedere dag!

Voorbereiding

Ken je het gezegde: ‘’ een goede voorbereiding, is het halve werk’’? Dat is bij het maken van een proefrit zeker van toepassing. Voordat je de proefrit maakt is het zinvol om te controleren of de kentekenpapieren en het chassisnummer overeenkomen met de auto. Ook is het belangrijk om hierbij te checken of het onderhoudsboekje compleet is.

Het is handig om voor dat je de proefrit maakt, alvast na te denken welke route je wilt gaan rijden. Je wilt immers de auto goed testen dus hierbij zijn verschillende wegen een must! Hierbij kun je zowel binnen de bebouwde kom als buiten de bebouwde kom de ex lease auto testen.

Kies bij het maken van een proefrit de juiste tijd uit. Vermijd de spits zodat je niet alleen maar in de file staat. Ook is het handig om overdag een proefrit te maken, zodat je eventuele gebreken goed in het daglicht kunt zien.

Check voordat je wegrijdt alle elektronica. Voel je niet bezwaard om zoveel mogelijk vragen te stellen aan de verkoper. Het is belangrijk om kritisch te kijken. Als je het prettig vindt kun je de verkoper de belangrijkste opties laten demonstreren.

Tijdens de proefrit

Neem rustig de tijd voor het maken van de proefrit. Hoe langer je rijdt, hoe meer je een indruk kunt krijgen van de auto. Probeer zo veel mogelijk dingen uit te testen zodat je alles over de auto te weten komt.

Als je in een auto stapt voel je al snel of de auto comfortabel zit. Kun je soepel in- en uitstappen? Heb je genoeg beenruimte? Als je kinderen hebt of er is een kinderwens aanwezig dan is het altijd zinvol om te controleren of er op de achterbank ruimte is voor een kinderzitje.

De eerste check van de auto zit er nu op. Nu gaat het echte werk beginnen en kun je gaan rijden. Hoor je rare geluiden als je de koppeling ingetrapt houdt? Voel je tijdens het rijden niks rammelen of trillen? Voel je een trilling in het stuur? Als je een proefrit maakt in de ex lease auto dan is het handig als je de radio uitzet zodat je alles nog beter hoort.

Wacht nog even met het maken van een beslissing

Zit je proefrit erop en ben je dolenthousiast over de ex lease auto? Dit is volkomen begrijpelijk maar probeer nog even te wachten met het maken van je beslissing. Probeer je laatste vragen nog te stellen aan de verkoper. Je kunt ook altijd nog even nadenken over de koop, het is immers niet niks! Ben je tevreden en wil je de auto kopen? Dan moet alleen het kenteken nog overgeschreven worden.

14 dagen proefperiode en 200 kilometer vrij

Om een goed beeld van de aankoop te geven, geeft Bynco je de kans om de ex lease auto nog beter uit te testen. Gedurende 14 dagen zijn de eerste 200 kilometer vrij van kosten (op de brandstof na). Ervaar hierbij de auto gedurende twee weken in je eigen omgeving! Wil jij een ex lease auto kopen, maar ben je er nog niet uit welke het gaat worden? Neem dan eens een kijkje op de site van byncovoor meer informatie.

Comments are closed.